Artikel

Förändringens vindar och urväxta kläder


Tillväxt inom Wikan

Förändring och framförallt tillväxt är något som präglat en stor del av vårt arbete inom Wikankoncernen den senaste tiden. Det senaste halvåret har vi öppnat fyra nya kontor och dag finns vi på inte mindre än 15 orter i landet.

- En anledning till att vi nu på kort tid har startat ytterligare fyra kontor är ett nytt samarbete med entreprenadföretaget One Nordic, där vi fått förtroendet att hjälpa dem med personal under ett stort nationellt projekt. Vi har stor erfarenhet av att starta upp nya lokalkontor, men det ligger en utmaning i att starta upp flera samtidigt. Därför har vi också valt att utöka vår ledning med en vice-VD, Tomas Falkstrand, säger koncern-VD Dan Samuelsson.

En ytterligare nyhet under vinterhalvåret var Wikans förvärv av Work For You, ett företag verksamt inom arbetsmarknadsinsatser och utbildning. Dan berättar att han sett stor potential i företaget. 

– Work For You verkar i en bransch som haft en tuff tid, men tack vare sin ledning, medarbetare och våra insatser har de nu lyckats vända verksamheten uppåt. Vi har redan sett synergier i att tjänsten för Stöd och Matchning snabbt kunnat etableras på ett antal nya orter i samarbete med redan etablerade Wikankontor.

 

Nytt utseende – samma kärnvärden

Genom förändringarna i utseende och funktion vill vi bättre möta våra kunders, kandidaters och konsulters förväntningar på en hemsida. Att Wikan vuxit så pass mycket har också gjort att det ställs lite nya krav på själva plattformen för att besökare snabbt ska hitta rätt.


-Sen vill vi såklart kännas lite mer moderna. Det är som med kläder, när det börjar kännas urtvättat eller urvuxet så är det en god idé att gå och köpa sig något nytt. Däremot är vårt arbetssätt och våra kärnvärden fortfarande desamma, hela vår kultur och historia på Wikan bygger på att vi ska vara nära våra anställda och nära våra kunder. Det lyckas vi med tack vare en väldigt decentraliserad organisation. Vi verkar i en bransch där det är människorna som gör skillnaden – en snyggare hemsida kan ge pluspoäng men gör inte grundbetyget, säger Dan.

 

Har du synpunkter eller idéer?

Vi tar tacksamt emot eventuella synpunkter eller idéer gällande vår nya hemsida! Vänd dig till din personliga kontakt på Wikan, eller maila oss på info@wikan.se

Logga in Stäng

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår