Tillbaka till sök

Är du Norsjö kommuns nya tillväxtchef?

Ansökningstiden har gått ut

Vid eventuella frågor, kontakta oss


Om oss
Norsjö kommun är en kommun belägen i Västerbottens inland med storslagen natur och 400 sjöar inom kommunens gränser. Basen i Norsjös näringsliv utgörs till största del av företag i träbranschen. Eftersom Norsjö ligger mitt i det så kallade Skellefteåfältet så utgör även gruvnäringen ett betydande inslag i kommunens sysselsättningsprofil.

Kommunen Norsjö erbjuder dig ett rikt utbud av aktiviteter och upplevelser som ger dig meningsfulla fritidssysselsättningar och stimulans oavsett om du brinner för kultur, friluftsliv eller idrott. På gångavstånd från din arbetsplats finner du skola, förskolor, matvarubutik, restauranger, bio - samt närhet till naturen. Välkommen till oss där du får uppleva världens bästa vardag!

Vi erbjuder dig som sökande en mycket välmående arbetsplats. Hela förvaltningens arbete genomsyras av kommunens värdegrund där positivitet, professionalitet, engagemang och respektfullhet är ledorden. För tredje året i följd visar Norsjö kommun lägst sjukfrånvarosiffror bland länets kommuner. 2012 visade Norsjö upp lägst siffror bland samtliga landets kommuner. Kort sagt är vi en liten kommun med stora ambitioner!

Vi söker nu en chef för tillväxtavdelningen som ligger inom verksamhetsområdet kommunal utveckling som även omfattar avdelningar för teknik, fritid och service, kultur och folkhälsa samt måltider.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ha en omväxlande och spännande roll i en kommun som har stora ambitioner och andas engagemang och utveckling.

- Näringslivsutveckling: Inspirera till nyföretagande, rådgivning till affärsutveckling, nätverksskapande, omvärldsbevakning, hantering av företagsstöd samt vara Länsstyrelsens remissorgan, bidra till arbete med kompetensförsörjning och kompetensutveckling hos företagen.

- Arbetsmarknadsfrågor: Praktikplatser inom kommunförvaltningen, strategiska insatser för att människor ska komma i arbete, feriepraktikplatser, medverkan i Samordningsförbundet samt länets nätverk. På området finns en arbetsmarknadshandläggare på deltid.

- Knut´ns verksamhet: Leda en verksamhet som bereder människor möjlighet till arbetsträning och sysselsättning. Här finns samordnare samt flera anställda.

- Besöksnäring: Bidra till att utveckla en växande och betydelsefull näring.

- Landsbygdsutveckling: Byarnas service och utveckling samt hemsändningsbidrag.

- Kommungemensamma projekt: Initiera och ansvara för projekt som leder till utveckling samt bistå övriga verksamhetsområden och externa parter med rådgivning. Inom området finns en utvecklingsstrateg som arbetar direkt med uppdraget.

Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp och arbetar nära verksamhetschefen för kommunal utveckling som är din närmsta chef och som har det övergripande ansvaret för utvecklingsfrågor. I din roll ingår ett personalansvar för hela avdelningen och du har det direkta budgetansvaret för avdelningens kostnadsställen. Vidare så ska du tillse att avdelningen arbetar mot uppsatta mål, levererar hög kvalitet, har en ekonomi i balans, samt fortlöpande följa upp och effektivisera verksamheten.

Till din hjälp kommer du att ha cirka tio-femton underställda medarbetare och ytterligare ca åttio medarbetare inom verksamhetsområdet. Arbetsuppgifterna är omväxlande och innefattar alltifrån eget arbete med sakfrågor som övergripande administration och att stötta medarbetarna i deras dagliga arbete.

Din bakgrund
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom företagsekonomi, samhällsvetenskap eller motsvarande. Det är också önskvärt med några års erfarenhet från likvärdig befattning där du haft budget- och personalansvar. Erfarenhet av eget företagande, arbete med stödjande funktioner eller arbete med besöksnäringsfrågor är meriterande. Vi ser gärna att du har en stark koppling till inlandet och att du brinner för de möjligheter och utmaningar vi har här. Körkort B är ett krav.

Som person är du utåtriktad, driven och målmedveten och öppen för förändringar och nytänkande. Du vill förbättra den verksamhet du arbetar i och har förmågan att skapa ett gott samarbetsklimat. Dina tidigare yrken och uppdrag styrker din goda sociala förmåga. För denna tjänst värderar vi dina personliga egenskaper högt.

Vi har ett omfattande förmånspaket för dig som anställs med bland annat möjlighet till friskvård på arbetstid, flexibel arbetstid och löneväxling.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lön: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag: 2018-05-31

Fackliga kontaktpersoner:
Kommunal - Carina Lidén
Vision - Emma Långström
Ledarna - Inger Johansson

Samtliga personer kan nås via växeln på 0918-14000.

I denna rekrytering samarbetar vi med Wikan Personal och eventuella frågor gällande rekryteringsprocessen besvaras av Joakim Högdahl på 0910-77 09 85 eller joakim@wikan.se.
Frågor gällande tjänsten besvaras av Eleonore Hedman på 0918-141 39 eller eleonore.hedman@norsjo.se.

Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi förse företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal, som tillfälligt eller permanent tillgodoser deras behov. Wikan har kontor på 7 orter i Sverige, omsätter ca 300 Msek och har omkring 700 anställda.

 • Anställningsomfattning

  Heltid

 • Anställningsform

  Tillsvidareanställning

 • Sista ansökningsdag

  2018-05-31

 • Tjänstgöringsort

  Norsjö (Västerbottens län)

Registrera CV
Stäng

Vänligen fyll i dina uppgifter så skickar vi ut en påminnelse om jobbet åt dig!

Vänligen fyll i din väns e-postadress för att skicka ett tips om jobbet!

Kontakta mig

Kontakta mig

Vänligen fyll i formuläret nedan, så kontaktar vi er så snart vi har möjlighet.