Tillbaka till sök
Ledigt jobb: Ekonomi/administration/personal (Bromölla)

Ekonomi- och löneassistent

Ekonomi- och löneassistent

Om företaget
LB-Hus är en av landets ledande leverantörer av nyckelfärdiga småhus på totalentreprenad. Företaget ingår i Svensk Husproduktion AB och har fabrik och huvudkontor i Bromölla. LB-Hus sysselsätter ca 160 medarbetare och verkar inom affärsområdena: Styckehus och B2B. Koncernbolaget, Svensk Husproduktion AB, är idag Sveriges största styckehuskoncern, med en omsättning på ca 2 mdkr. Klicka här för att läsa mer om LB-Hus Klicka här för att läsa mer om Svensk Husproduktion

Vi söker en ekonomi- och löneassistent. I denna rekrytering samarbetar vi med Wikan Personal.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att tillhöra företagets ekonomiavdelning som består av fem medarbetare. I rollen som ekonomiassistent arbetar du brett och varierat med arbetsuppgifter inom redovisning och lön etc.
Arbetsuppgifterna som ekonomiassistent hos oss består av:

- Löpande bokföring
- Leverantörsreskontra
- Kundfakturering
- Lön
- Controllerarbetsuppgifter
- Momsredovisning
- Avstämningar
- Betalningar
- Utlägg
- Punktskatter, återbetalning
- Månads- och årsbokslut

Du rapporterar till vår ekonomichef.

Din bakgrund/Dina egenskaper
Du som söker har några års erfarenhet av liknande ekonomiarbete och är trygg och självständig i rollen som ekonomiassistent. Du har relevant utbildning inom ekonomi och redovisning inom yrkeshögskola eller högskola. Du har god förståelse för hur flödet fungerar igenom hela ekonomiprocessen med framförallt redovisning och lön. Du trivs med att jobba i en organisation med deadlines för redovisning och rapportering. Meriterande om du tidigare arbetat som ekonomiassistent i ett medelstort producerande företag med projektredovisning.

Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska ha god datorvana och ha lätt för att sätta dig in i nya system. Tjänsten kräver att du är en van användare av Office-paketet (främst Excel), ekonomisystem och gärna har erfarenhet av Kontek.
Vi använder oss av Jeeves och ska implementera ett tolkningssystem som heter Opto. Via dina tidigare roller har du skaffat dig kunskap kring ekonomiska lagar och rutiner och vi ser gärna att du har intresse för controllerarbetsuppgifter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är noggrann, flexibel och uppträder affärsmässigt. Du trivs med att arbeta i team och har lätt för att samarbeta och samtidigt är du självgående i rollen som ekonomiassistent. I ditt arbetssätt är du effektiv, stresstålig, strukturerad och har lätt för att lära nytt.

Information och kontakt
Tjänsten är en rekrytering på heltid via Wikan Personal. Tillträde sker efter överenskommelse. Vi tillämpar löpande urval så välkommen med din ansökan snarast möjligt via www.wikan.se. Sista ansökningsdag är den 22 juli.

För mer information eller frågor, välkommen att kontakta Sara Kvist på 044 -590 65 12.

Välkommen med din ansökan!

Om Wikan Personal
Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi hjälpa företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal. Wikan har kontor på 15 orter i Sverige, omsätter ca 450 Msek och har omkring 1000 anställda. Läs mer på www.wikan.se

Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag

2022-07-22

Tjänstgöringsort

Bromölla (Skånes län)

Kontaktpersoner
Sara Kvist 044-590 65 12

Sök tjänsten

Är du rätt person för uppdraget? Då tycker vi att du ska söka!

Ansök nu!
Tidrapportera Stäng

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår