Välkommen till Wikan Personal

Wikan Nyheter

Wikan Personal finns idag på 15 orter runt om i landet. Tillsammans bildar vi en stor koncern med ett gemensamt mål - att samtliga kunder och medarbetare skall känna sig trygga och betrakta Wikan Personal som det kvalitetsledande bemannings- och rekryteringsföretaget. Vi är stolta över vårt arbete och vill att ni ska kunna ta del av våra tankar, förändringar, idéer och nyheter.

Nedan finner du uppdateringar i form av tips, trix, artiklar och intervjuer av oss, eller med oss på Wikan Personal.

Tips inför anställningsintervju

 

Vad bör man tänka på inför och under en anställningsintervju?
Vår konsultchef Tomas Nilsson ger dig sina bästa tips!
 
- Läs in dig på den aktuella jobbannonsen och vad som efterfrågas i form av kunskap och personliga egenskaper för att kunna lyfta fram dina fördelar och vad just du kommer att kunna tillföra verksamheten.
 
- Bekanta dig med företagets webbsida.
 
- Intervjun är en chans för dig att ta reda på mer om tjänsten och visa rekryteraren varför du är rätt för den. Förbered frågor som du vill ställa till rekryteraren, och förbered dig på de frågor som rekryteraren kan komma att ställa till dig.
 
- Våga vara dig själv, en inbjudan till en intervju är ett bevis på att just du är intressant för tjänsten!

Möt vår konsult Mahdi Dawood

 

Du arbetar som svetsare, berätta mer om ditt jobb!
-Jag jobbar som svetsare på ett företag som heter WTJ AB. Vi jobbar steg för steg och kvalitet är jätteviktigt för oss. Vi arbetar med många olika maskiner - svetsmaskin och rondell, gas, robotsvetsning, för att nämna några. När man ska börja jobba måste man registrera sig på en dator för att de ska veta hur mycket tid det tar på ett jobb.
 
Vad tycker du om Wikan Personal som arbetsgivare?
- Jag tycker om Wikan Personal - de är jättesnälla. De har hjälpt mig mycket och jag har fått jobb. Jag är väldigt nöjd över att Wikan Personal är min arbetsgivare. I framtiden vill jag gärna fortsätta jobba med Wikan.
 
Vad är dina tips till unga som söker arbete just nu?
- Jag tycker att ungdomar bör få sin examen och på jakt efter arbete bör de försöka. De måste ta reda på vad de är intresserade av. Jag önskar dem framgång och hoppas att de får ut det mesta. De måste leta efter jobb på nätet och på Arbetsförmedlingens platsbanken.
 
Kommer du jobba i sommar?
- Ja, jag jobbar i sommar. Från och med vecka 28 jobbar vi på ett företag i Sandvik. Det finns många olika jobb inom montage eller som svetsare. Vi jobbar inte bara, det är väldigt bra stämning mellan oss alla.

Halvårsavstämning med vår VD Dan

 

Nu har det snart gått sex månader av 2021. Hur har det gått för Wikan under detta första halvår? 

- När corona bröt ut förra våren så trodde vi att vi skulle tappa stora delar av våra uppdrag. En viss minskning blev det men inte alls så mycket som vi trodde. Under hösten 2020 så har behovet av våra tjänster sakta ökat och när vi gick in i 2021 så hade vi rätt så mycket att göra. Nu under våren har vi haft en stor ökning och jämfört med april förra året så är vi nästan 300 personer fler anställda. Totalt är vi nu närmare 1000 personer anställda på Wikan. Vi jobbar som många vet även med att hjälpa våra kunder med direkta rekryteringar och även den typen av uppdrag har ökat mycket.
 

Märker ni någon förändring på arbetsmarknaden efter att vaccinationerna inleddes?

 - Ingen jättestor förändring men man märker ändå att samhället mer och mer börjar återgå till det normala. Det vi framförallt längtar efter nu är att få börja åka ut till alla våra anställda och träffa dem på plats ute på deras arbetsplatser. För oss är det mycket viktigt att regelbundet träffa våra anställda och under pandemin har många arbetsplatser infört restriktioner vilket gjort det svårt för oss att genomföra besöken.

Vilka visioner och mål har ni inför kommande halvår?

 - Vi har ett mycket stort projekt tillsammans med en kund som heter One Nordic där vi håller på att byta ut elmätare runt om i fastigheter. Totalt ska vi vara inblandade i bytet av cirka 2 miljoner elmätare. Det är en stor apparat att få alla dessa byten att fungera så smidigt som möjligt. Att lyckas med detta projekt är givetvis ett stort mål för oss. Samtidigt så har varje kund en viktig verksamhet så det övergripande målet för oss är så klart att alla våra kunder ska känna att vi gör allt vi kan för att de ska ha så bra och välfungerande personal som möjligt.

 

Status i projektet med One Nordic

År 2018 beslutade regeringen att införa nya funktionskrav för elmätarna i Sverige och vår kund One Nordic är en av de samarbetspartners som deltar i arbetet med att byta mätarna. Vi på Wikan Personal fick i uppdrag att anställa och bemanna personal till ONE Nordic och vi stämmer av med vår vice VD Thomas Falkstrand om status i uppdraget.

Vad är status i projektet just nu?
- Vi är igång på alla platser utom Västra Götaland och Bohuslän just nu. Totalt är vi 180 stycken anställda från Wikan Personal i projektet. Den sista etappen startar den 1 juli 2021. Vi har behov av personal och rekryterar fortfarande i samtliga områden.
 
Vad innebär projektet för arbetsmarknaden på de orter som berörs?
- Det innebär att det, i samtliga områden, anställs mellan 20 och 50 nya medarbetare med kompetens inom el. En anställning som ger erfarenheter inom el- och energidistribution, som kan ge konkurrensfördelar om man vill fortsätta att jobba med elnät och eldistribution i framtiden. Man behöver inte vara certifierad elektriker men man ska ha genomfört el- gymnasium eller liknande eftergymnasial utbildning

Årets företagare i Kristianstad 2020!

Fantastiskt roligt att vi fått det hedersamma priset som Årets företagare i Kristianstad. I Kristianstad finns vårt huvudkontor och det var också här i staden och i Tomelilla som företaget startades för snart 10 år sedan.

Nedan följer juryns motivering:
Företaget grundades i maj 2011 med en vision om att vara det kvalitetsledande bemannings- och rekryteringsföretaget.
Verksamheten har från start expanderat till att 2019 omfatta en koncern med 10 bolag, kontor i bl.a Kristianstad Stockholm mfl.
Verksamhet bygger på att finnas nära till hands för att alltid tillgodose bra service både för kunder och anställda.
Lokalt fokus är en självklar komponent, vilket tillför ökad sysselsättning i de orter som verksamheten finns.

Om att bygga verksamheten på laget

De senaste åren har vi i rekryteringsbranschen sett en tydlig trend i vad medarbetare värdesätter högst hos sina arbetsgivare. Från att anställningstrygghet och hög lön legat i topp värdesätts nu i större utsträckning en trivsam arbetsmiljö med intressanta arbetsuppgifter och ett gott samarbete med kollegor. Då trivs vi på jobbet och blir mer engagerade vilket, såklart, ger positiva effekter för våra arbetsgivare. Det är inte rocket science, jag tror vi alla känner igen ett sammansvetsat och engagerat team när vi stöter på det (eller ännu bättre – när vi får ingå i ett!).

Läs mer

Logga in Stäng

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår